Aanbevolen : Autosloperij Den Haag - lichte vracht verkopen
 Auto Verkopen Particulier Rdw  thumbnail

Auto Verkopen Particulier Rdw

Published May 02, 23
7 min read

Wat Nodig Om Auto Te Verkopen

Indien je een tweedehands auto via internet koopt is het extra belangrijk om een taxatie van de RDW dagwaarde van de auto op zak te hebben. Veel van de tweedehands auto`s die op internet aangeboden worden zijn enkele jaren oud. De RDW dagwaarde van een auto neemt echter snel af naarmate er langer in een auto gereden wordt - goedkoop auto verkopen.

Omdat de dagwaarde van een auto van veel factoren afhankelijk is, is het belangrijk dat je je met een officieel erkende inschatting van deze dagwaarde een sterke onderhandelingspositie verschaft. Je kunt dan ook beter inschatten wat er qua onderhoud nog aan de auto moet gebeuren, dit kun je bij de aankoop in je achterhoofd houden zodat je budget over houdt om dit onderhoud te laten verrichten (goedkoop auto verkopen).

In de onderhandelingen kun je hier je voordeel mee doen door lager te bieden dan het bedrag dat aanvankelijk door de verkoper gewenst wordt. Je bent al met al met een RDW taxatie van de dagwaarde als koper veel minder vatbaar voor fraude en het behoedt je zodoende voor een miskoop. goedkoop auto verkopen.

Ten eerste is het belangrijk om je te beseffen dat het bedrag dat je incasseert indien je ervoor kiest om de auto in te ruilen doorgans aanmerkelijk lager ligt dan het bedrag dat je zou krijgen indien je ervoor gekozen had om de auto te verkopen aan een particulier. Dit komt omdat het garagebedrijf altijd kosten rekent voor de extra service die zij verlenen - goedkoop auto verkopen.

Daar komt nog bij dat een garagebedrijf per definitie meer kosten rekent dan een particulier omdat allerlei mensen en faciliteiten waar zij gebruik van maken bekostigd moeten worden. Het is dus goed om je af te vragen of deze service opweegt tegen de extra kosten die het met zich meebrengt - goedkoop auto verkopen.

De verkoop van tweedehands auto’s zit al enkele jaren in de lift. Maar hoe raak je na aankoop van een nieuwe wagen je occasion kwijt? Waar krijg je de beste prijs? En hoe pak je het slim aan? Al ruim twee jaar laat de verkoop van occasions een stijgende lijn zien. goedkoop auto verkopen.

Auto Verkopen Ophalen

De redenen voor deze groei zijn de aantrekkende economie en de trend dat consumenten vaker kiezen voor een occasion in plaats van een nieuwe auto. Natuurlijk wil je hiervan profiteren als je je eigen auto in de verkoop zet. Maar hoe regel je dit? Het eerste dilemma waar je voor staat is: welk verkoopkanaal kies ik? Het is verleidelijk je oude auto bij de garage in te ruilen bij aankoop van een nieuw exemplaar.

Daar staat echter tegenover dat je niet het risico loopt om dubbel wegenbelasting te betalen omdat je nog geen koper hebt gevonden voor je oude auto. Een andere optie is zelf de verkoop regelen. Er bestaan tientallen advertentiesites. goedkoop auto verkopen. De verschillen in kosten, bereik, plaatsingsduur en het aantal foto’s dat je mag plaatsen zijn behoorlijk groot, dus vergelijken loont.

Dit laatste gebeurt bijvoorbeeld via een veiling, waar andere autohandelaars een bod kunnen uitbrengen. Bij veel van deze websites kun je eerst gratis en vrijblijvend een globale prijsindicatie opvragen, op basis van je kenteken. Vervolgens kun je je auto aanbieden, waarna je een bericht krijgt over het hoogste bod dat wordt uitgebracht.

Verkoop aan een particulier levert meestal meer op dan aan een bedrijf. Maar je hebt natuurlijk wel meer rompslomp: je krijgt telefoontjes en bezoek aan de deur, moet allerlei vragen beantwoorden, onderhandelingen voeren, eventueel meegaan met proefritten en de verkoop zelf afhandelen. Bovendien kan het proces lang duren (goedkoop auto verkopen). Natuurlijk wil je voor je auto een mooi bedrag krijgen.

Uiteraard wordt voor een gewild merk meer neergeteld dan voor een merk waar weinig interesse in is. goedkoop auto verkopen. Volkswagen is al enkele jaren het meest populaire occasionmerk. Peugeot heeft Opel afgelopen jaar van de tweede plaats gestoten. Ook de verkoop van tweedehands Toyota's, Volvo's, Kia's, Skoda's en Dacia's zat in 2016 flink in de lift.Vooral naar jonge auto's uit het B- en C-segment is veel vraag. Wil je weten wat voor jouw auto een faire prijs is, kijk dan even op de koerslijst van de ANWB. Hier vind je de gemiddelde prijzen die voor vergelijkbare auto's (van maximaal 12 jaar oud) worden neergeteld bij Bovag-autobedrijven.

Hoe Mijn Auto Verkopen

Heeft je auto extraatjes, zoals airco, dan ligt de werkelijke verkoopprijs natuurlijk wat hoger - goedkoop auto verkopen. Of jij uiteindelijk ook deze prijs weet te bedingen, moet je natuurlijk nog maar afwachten, maar de koerslijst vormt een aardige indicatie. Verder kun je natuurlijk ook kijken tegen welke prijs vergelijkbare auto's met een vergelijkbare kilometerstand op advertentiesites worden aangeboden.Heb je een redelijke prijs in gedachten, dan kun je de auto gaan aanbieden. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie vermeldt, zoals het merk, type, bouwjaar, aantal gereden kilometers, type brandstof, tankinhoud en de looptijd van de apk. Vergeet niet de extra's te vermelden, zoals airco, opgeslagen zomerbanden, ingebouwde navigatie of lichtmetalen velgen.

Je hebt dan zekerheid over de staat van de auto en voor potentiële kopers is het prettig als zij er voorlopig geen omkijken naar hebben - opkoop auto. Zorg er ook voor dat je alle garagerekeningen van de afgelopen jaren kunt overleggen, zodat de koper een beeld heeft van jouw auto. Wees eerlijk over de technische staat van de auto en eventuele gebreken.

Anders kan de koper de koopovereenkomst vernietigen of jou aansprakelijk stellen voor eventuele schade. Omgekeerd heeft de koper ook een onderzoeksplicht: alleen een rondje om de auto lopen en vertrouwen op de apk is niet voldoende. Plaats op de advertentiesite zo veel mogelijk foto’s van de auto; ook van de binnenkant en van de kilometerteller.

Een geïnteresseerde consument kan vragen om een technische keuring voor hij de auto koopt. Breng altijd zelf de auto naar het keuringsstation en maak vooraf schriftelijke afspraken wie de rekening van de keuring betaalt. De koper kan er ook voor kiezen om een ontbindende voorwaarde op te nemen in de koopovereenkomst (goedkoop auto verkopen).

Besluit de koper geen keuring te laten uitvoeren, neem dit dan ook op in de koopovereenkomst. Veel potentiële kopers willen een proefrit maken (goedkoop auto verkopen). Om te voorkomen dat een ander er met jouw auto vandoor gaat, is het belangrijk dat je zelf meegaat en het liefst ook zelf de auto bestuurt.

Auto Verkopen Aan Zoon Of Dochter

Verder is het verstandig om de gegevens van het rijbewijs van de belangstellende te noteren voor je de autosleutels afgeeft. verkoop auto. Leg ook op papier het exacte tijdstip van de proefrit vast, zodat je een eventuele verkeersboete op de koper kunt verhalen. Is je auto alleen WA verzekerd - waardoor schade aan jouw auto niet is gedekt - wees dan extra alert.Is je auto volledig casco verzekerd, dan kun je je verzekeraar aanspreken, maar dit kan wel invloed hebben op je no-claim - goedkoop auto verkopen. Heb je een prijs afgesproken, zet dan zoveel mogelijk op papier, om misverstanden te voorkomen: de gegevens van de koper en verkopen, de kilometerstand, eventuele gebreken. Op de website van de ANWB vind je een modelovereenkomst.

Na de koop is het zaak dat de auto op naam van de koper komt. De koper moet hiervoor naar het postkantoor. Het is verstandig om hem te vergezellen. Zorg ervoor dat je alle benodigde papieren kunt overhandigen. Verder is het zaak er goed op te letten dat je een vrijwaringsbewijs krijgt.

Anders blijf jij verantwoordelijk voor eventuele ongelukken, bekeuringen en rekeningen voor de wegenbelasting. De Belastingdienst zal wegenbelasting die je al hebt betaald terugstorten of verrekenen met de belasting voor je nieuwe auto. Vergeet niet de verzekering stop te zetten. Meestal moet je hiervoor een kopie van het vrijwaringsbewijs opsturen naar je verzekeraar.

Latest Posts

Autohandelaar Terneuzen

Published Feb 27, 24
7 min read

Auto Theorie Boek

Published Feb 14, 24
7 min read

Autohandelaar Beverwijk

Published Feb 10, 24
7 min read